OLIN BAARISSA

Olin baarissa

(Muistelmat / reflektio)

Lauantai 7.9.2013

Avasin punaviinin kello neljä, menin suihkuun, käsittelin hiuksen öljyhoidolla, laitoin S-Marketin sipulipussin päähäni, kiedoin pyyhkeen pääni ympärille, askartelin uusia käyntikortteja King Tuff:in esikoisalbumin soidessa. Turussa oli tuona iltana kaksi tapahtumaa: Tommi Keränen Kutomolla ja Ninni Forever Kulmabaarissa. Soitin kolmelle kaverille joista kaksi ei vastannut ja kolmas oli saaristossa marjassa.

Kutomolla saavuin keskelle outoja kulttimenoja noin kello 19.00. Hämärästi valaistussa vanhassa tehdashallissa oli tyynyjä lattialla ja uneliaita hipstereitä pitkin poikin. Ostin kolme olutta ja menin peränurkkaan istumaan. Kuuntelin kolme varttia didgeridoon tapaista drone-soundia http://soundcloud.com/royalwedgie/drone . Aloin epäillä että keikka vaikuttaa suolistotoimintaani. Monet yleisöstä joko nukahtivat tai kävivät vessassa. Poistuin paikalta noin kello 20.30, ostin matkalla bussipysäkille Turkin pojilta tuplajuustohampurilaisen ja menin pysäkille juomaan kaljaa. Otin naamastani viisi valokuvaa bussia odotellessa.

Kulmabaarissa naamalleni lehahti uskomaton virtsan haju. Näin että kyseessä oli todellinen räkälä. Paikassa oli myös järkyttävän kuuma. Paikallisten ammattilaisjuoppojen ja nihkeiden hippien puheaiheita olivat Big Brother ja pedofilia. Ostin oluen ja menin peränurkkaan istumaan parin Ritvan viereen. Ninni Forever:in keikka oli erittäin lo-fi mutta ihan symppis. Pointsit Cold Cold Night -coverista. Heti keikan päätyttyä poistun paikalta. Päätin kotimatkalla pistäytyä Kuka-baarissa. En ollut vieläkään puhunut kenellekään mitään (baarimikkoja lukuunottamatta).

Perillä ostin oluen, ja saman tien hipsterin näköinen kaveri tuli juttelemaan: “Hei. En ole sulle vielä tarjonnut popkornia.” Tyyppi oli Onni Hyöty jonka näyttely oli parhaillaan baarissa: pop-taide/kollaasijuttuja. Koska olin yksin liikkeellä, päätin jutella kaverille koko vierailuni ajan. Hän hoiti myös osittain DJ:n tehtäviä, ja notkuin kopin vieressä selittäen kännisiä juttujani. Yksi hänen kollaasitöistään esitti uimastadionia. Paljastui että hän oli myös sekä rumpali että entinen uimahyppääjä. Tästä innostineina aloin selittää Rauhaniemen saunakarhuista ja siitä kuinka saunaporukka on tietynlainen kultti. Selitin myös uimastadioneista: kuinka paljas iho ja paljas puu vasten sinistä taivasta on jollain lailla surrealistista. Tähän Onni vastasi: “Niin. Onhan se vähän pervoa” ja lähti vaivaantuneena pois. Tuijotin hetken baaritiskille jonottavaa neljätoistavuotiaan näköistä tyttöä lasittuinein katsen ja läksin kotiin runkkaamaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s